CV'mi İncele

Lise Öğrencileri için Kodlama Robotu

17/06/2020

Lise öğrencileri için kodlamaya başlamanın veya öğrencilerinizin bilgisayar bilimi becerilerini daha da geliştirmenin en iyi yollarını mı arıyorsunuz? Doğru yerdesiniz! Kodlama, günümüzün dijital çağında herkesin sahip olabileceği değerli bir beceridir ve özellikle lise öğrencilerinin üniversite ve kariyer seçenekleri hakkında düşünmeye başlarken öğrenmeleri yararlı olabilir. Bugün lise öğrencileri için kodlamayı öğrenmenin faydalarının yanı sıra başlangıç ​​için Makeblock Ultimate Robot Kit V2.0’dan bahsedeceğiz. 

Lisede Yeni Başlayanlar için Kodlama

Kodlamayı öğrenmek veya mevcut becerilerini geliştirmek isteyen bir lise öğrencisi iseniz ilk adım, öğrenilecek doğru programlama dilini belirlemektir. Piyasada pek çok programlama dili vardır ve her birinin kendine özgü özellikleri ve yetenekleri vardır. Bazı programlama dilleri belirli yaş grupları veya ilgi alanları için diğerlerinden daha uygundur. 

Lise Öğrencilerine Kodlama Nasıl Öğretilir?

Gençlerin kodlamaya ilgi duymasını sağlamak ve sınıfta bu konuda heyecan duymalarına yardımcı olmak için işte birkaç ipucu:

Etkileşimli ve uygulamalı hale getirin: Öğrenciler teorik olarak öğrendikleri bilgileri uyguladıkları zaman hem bilgilerini pekiştirirler hem de kalıcı hale getirirler. Bu nedenle Makeblock Ultimate Robot Kit V2.0 gibi ürünlerle lise öğrencileri öğrendikleri bilgileri uygulayabilir.

Onlara gerçek dünyadaki uygulamaları gösterin: Çocuklar genellikle okulda öğrendiklerinin uygunluğunu görmekte zorluk çekerler. Öğrendikleri kavramları, video oyunları, web siteleri veya her gün kullandıkları uygulamalar gibi ilgi duydukları şeylerle ilişkilendirin.

Ekip çalışmasını ve işbirliğini teşvik edin: Kodlama tek başına yapılan bir aktivite olabilir, bu nedenle lise öğrencilerini grup projeleri üzerinde çalışmaya veya eşli programlama alıştırmaları yapmaya teşvik ederek robotik kodlama alanında kendilerini geliştirmelerini sağlayabilirsiniz. Bu onların birbirlerinden öğrenmelerine ve sosyal beceriler geliştirmelerine yardımcı olacaktır. Makeblock Ultimate Robot Kit ile 10 farklı robot yapılabilmektedir. Bu kit ile öğrenciler bir ekip oluşturabilir ve farklı robotlar oluşturabilirler.

Lise Öğrencilerine Sınırsız Seçenekler Sunan Makeblock Ultimate Robot Kit V2.0

Makeblock Ultimate Robot Kit V2.0, Arduino ve Raspberry Pi ile uyumludur. Robot meraklıları ve lise öğrencilerinin mekanik tasarım, elektronik ve programlama öğrenebilmesi için mükemmel bir seçimdir. 10 farklı robot oluşturabilmenize imkan tanır.

Makeblock Ultimate Robot Kit V2.0 Özellikleri

  • Tüm ihtiyaçlarınızı karşılayacak 10 farklı robot çeşidi
  • Robotik, elektronik, grafik, Arduino ve Python programlama öğrenmek için ideal
  • Sağlam ve şık alüminyum parçalar
  • Robotunuzun her adımını hissetmenizi sağlayacak 3 güçlü enkoder motor
  • Bluetooth ile telefonunuzdan robotunuzu kontrol etme imkanı
  • Güçlü MegaPi anakart

Makeblock Ultimate Robot Kit Arduino ve Raspberry Pi ile Uyumlu

Makeblock Ultimate Robot Kit Arduino ve Raspberry Pi ile uyumludur. Bu nedenle çok kolay bir şekilde projelerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Ultimate 2.0, Raspberry Pi ile kullanılarak Python ile programlama, Arduino IDE ile programlama, grafiksel programlama ve Node JS desteklidir. Yeni başlayanlar için özel tasarlanmış kendi uygulaması ile sürükle-bırak yöntemiyle kolayca programlamanıza olanak tanır.

Posted in Bilim ve Teknoloji, Seyahat, Tüm BloglarTags:
Write a comment